perjantai 30. syyskuuta 2011

Jämerän aloituspalaveri

Todellakin tänään oli aloituspalaveri Jämerän Roy Jakobssonin ja Wasaplanin Juha Koivusalon, arkkitehtisuunnittelijan kanssa. Aivan kuten ajattelinkin, oli kyllä todella mielenkiintoista esitellä niitä omia ideoitaan ja saada heti sitä palautetta ja ehdotelmia miten ne asiat voisi ratkaista. Ja lisäksi varmistusta siihen, että myös ne vähän erikoisemmatkin ajatukset on kyllä toteutettavissa. Nyt täytyisi vain malttaa odottaa yli kaksi viikkoa ennenkuin istahdetaan uudelleen saman pöydän äärelle tutkailemaan ensimmäisiä luonnossuunnitelmia.

Nyt keskitytään kuitenkin tulevaan muuttoon ja pakkailuun. Muuttopäivä on viikon päästä lauantaina ja isäntä itse vielä lähtee 2-3 päivän työreissulle ensi viikolla. Nice... Mutta eiköhän tuo suju. Pari peräkärryllistä on jo tavaraa viety vuokra-asunnolle. Muuttopäiväksi onkin vuokrattu vähän isompi auto.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Perjantaita odotellessa...

Perjantaina olemme menossa Jämerän myyntimiehen sekä suunnittelijan kera lampsimaan tontille ja istumaan pöydän äärelle, jotta voimme polkaista tämän taloprojektin käyntiin ja aloittaa pohjakuvan suunnittelulla. Aika huisin jännää! Siitä se nyt lähtee.

Pääpiirteittäin meidän lähtöajatuksina on kaksikerroksinen kivitalo, jossa sisään tultaessa iso tuloaula, avoin 2.kerrokseen asti. Alakerrassa aika avara keittiö - olohuone tila, televisiohuone, miehen työhuone, khh. Yläkerrassa keskellä pesuhuone, jonka sisällä pyöreä sauna. Saunasta näkymä takapihalle. Pyykkihuollon jos saisi yhdistettyä pesuhuoneen tiloihin, ei tarvitsisi niitä kuskailla alas. Yläkerrassa lisäksi 4 huonetta.
Katsotaan, paljostako joudutaan luopumaan ja mitä uusia ideoita mahtaa tulla. Vinkattu kun on, ettei suunnittelijan käsiä kannata liikaa sitoa. :)

Tässä ajatusta tuloaulasta, saas nähdä saadaanko sitä isännän ajatusta toteutumaan.

Tämä hyvin lähellä ajatusta meidän tulevasta saunasta.  Ovi vain sivussa ja näkymä ulos.


perjantai 23. syyskuuta 2011

Tänään tuli Kannustalon tarjous ja taisi kyllä hinnoitella sillä itsensä pihalle. Toki eihän me olla Jämerältä kunnon tarjousta saatukaan, mutta kuitenkin saman tyyppisen/kokoisen talon hinta mitä meille olisi tulossa. Katsotaan, jospa nyt yhdessä Jämerän ja arkkitehtisuunnittelija Juha Koivusalon kanssa suunnitellaan ensin pohjapiirrustus, otetaan Jämerältä tarjous ja jos ei miellytäkään, niin katsotaan sitten tilanne uudestaan. Mutta tosi ihanaa päästä suunnittelemaan pohjaa. Meillä aika pitkälle suunniteltu se itse, mutta tiettyihin kohtiin on mukava saada kunnon suunnittelijan panos, että saadaan pohja toimivaksi ja fiksuksi. Uskon että lopputuloksesta tulee hyvä! Ja siitähän se kaikki sitten vasta alkaa...

Ja toiseen asiaan. Huomenna ollaan menossa vuokra kämppää katsomaan. Tai siis katsomassahan on käyty, mutta nyt se on meille vuokralla tästä päivästä lähtien. Jospa vähän siivoilisi ja viedään samalla peräkärryllinen tavaraa mukana. Ja nyt toki pääsee tarkemmin tutkailemaan kaapit ja kaikki, että mitäs siellä olikaan ja paljonko kaappitilaa yms.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Seinätarrat


Ihania seinäkuvia: www.yourdecoshop.fi
Mietityttää vain, pysyyköhän nuo pitemmän päälle kiinni esim.lastenhuoneen seinässä. Hmmm...