perjantai 3. helmikuuta 2012

Kurasyöppö?

Meillä oli ajatus alunperin ajatuksena laittaa khh, eli siis meidän"eteisen" lattialle seinän viereen kurasyöppö. Tilan koko kuitenkin aiheutti sen että sille ei oikeastaan olisi seinän vierellä tilaa ja ajattelin, että onkohan siitä hyötyä oven edessä. Meille myös sanottiin, että todellisuudessa suurin osa ei sitä loppuen lopuksi ensimmäisen vuoden jälkeen käytä ja jos haluaa käyttää, niin sille pitäisi olla oma kunnollinen tila, jossa vois vesi räiskyä.
Meillähän tilaan tulee vedeneristys, lattiakaivo sekä allas joka tapauksessa, joten siihen ei vaikuta. Ja periaatteessa esim. pelkät sulamisvedet saa menemään sinne lattia kaivoon.




Kokemuksia pyydän, kiitos! Onko teille muille tulossa tai onko käytännön kokemusta?

8 kommenttia:

  1. Meille ei tule kurasyöppöä - kuraeteinen kylläkin. Eli verannan kulmaan tulee vesipiste ja lattiakaivo, ja se erotetaan muusta verannasta ihan seinäkkeellä (noin 80cm korkea varmaan meille riittää). Kurasyöppöä ei tule, koska en jaksaisi kuitenkaan sieltä ritilän alta muistaa siivota... Ja koirat eivät oikein tykkää sen päällä seistä. Meillä tulee aina olemaan koira/koiria, joten pesupaikalle tulee olemaan tarvetta vielä sen jälkeen, kun lapset eivät enää itseään pihalla sotke. Ja on siinä mukava omat saappaatkin huuhtaista, jos kaikkia savia ei saa ulkona letkulla huuhdeltua.
    Meillä pesupaikalle on tarvetta myös talvisaikaan, kun koiran turkki kerää lunta ja tassuissa varpaanvälit ovat täynnä jäätilsoja.
    Mutta ei siis kurasyöppöä - oikeastaan ihan makukysymys (ja köh... onhan normaali lattiakaivo halvempi).
    Tuo veranta on muuten meillä pääsisäänkäynti, joten se seinäke tekee siitä (toivottavasti) siistin oloisen.

    VastaaPoista
  2. Meille on tulossa kodariin sellainen. Alunperin olisin halunnut tämän syöpön pois oven edestä, olisin halunnut sille oman pienen nurkkauksen, mutta meille sitä ei ollut mahdollisuutta toteuttaa niin kuin alunperin olisin halunnut. Nyt uskon, että siihen jää maksimissaan lumiset kengät sulamaan, muuta virkaa sillä tuskin tulee olemaan. Makukysymys :)

    VastaaPoista
  3. Meillekin tulee, mahdollisimman suuri!

    Taloon on piirretty kokonaan oma kuraeteinen (ks. meidän pohjakuva) ja siitä ei tulla likaisilla kengillä tai vaatteilla eteenpäin :)

    Tämä ei ole niinkään lapsia varten, vaan maanviljelijä-isäntää :)

    VastaaPoista
  4. Lisätäänpäs vielä, että kurasyöpöstä ei kuulemma saa täyttä hyötyä irti ilman Sahraminkin mainitsemaa eristystä. Laatat pitää olla seinässäkin, muuten siinä ei uskalla pestä kurahousuja ym. roiskeiden pelossa.

    Lisäksi sitä ei saa (taas kuulemma - omaa kokemusta kun vielä ei ole!) laittaa ihan ulko-oveen kiinni, koska mahdolliset pesuroiskeet jää oveen kiinni ja talvipakkasilla jäädyttää oven kiinni. Jos se siis sijoitetaan oven kohdalle, tulisi oven ja syöpön väliin jättää väh. 30 cm laatta-alue, ettei ovi saisi roiskeita :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vastauksista!
    Tuo on niin varmasti totta, ettei siitä ole niin suurta hyötyä jos ei sille ole omaa nurkkausta missä voi vesi roiskua rauhassa. Kaippa se on vain laitettava mietintä myssy päähän, että halutaanko sille uhrata seinänviereltä kunnon tila ja jättää jotain muuta pois vai jätetäänkö kokonaan pois. Onpa vaikeaa...

    Meillä olen ajatellut sitä hyödyllisyyttä juurikin lasten takia, mutta toki maalla asuessa sitä saa omatkin kenkänsä kuraan.

    VastaaPoista
  6. Itsellä ei ole kokemusta tuosta,mutta ystävälläni oli normi pikkueteisen vieressä toinen huone jossa oli kurasyöppö jossa esim. pestiin koira lenkin jälkeen ja huoneeseen sai myös samantien ulkovaatteetkin kuivumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei tule kurasyöppöä. Koiraa ei ole eikä ole tule allergian takia, niin todellinen tarveaika on kuitenkin melko lyhyt. Kodariin tulee iso allas, jossa voin suihkuttaa kuraiset vaatteet ja kengät ja jättää sen päälle kuivumaan.

      Poista
  7. Tuo iso allas meillekin tulee jossa pystyy jotain pesemään/huuhtomaan. Ja toisaalta on kyllä ihan hyvin pärjätty ilmankin, tällä hetkellä vain nostan märät tai lumiset vaatteet pesuhuoneeseen. Niin ainakin tulee, että märät ja kuraset vaatteet saa kuivumaan vaikka henkarille. Koiraa meillä ei oo...

    VastaaPoista