torstai 24. toukokuuta 2012

Rakentaminen edistyy - Runko, Yläpohjaelementit, kiviräystäät ja kattolyhdyt

Meillä onkin tapahtunut paljon!
Talon runko alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Alkuviikosta valmistui ulkoseinät sekä kaikki kantavat väliseinät, keskiviikkona nostettiin yläpohjaelementit, tänään valmistui kiviräystäät sekä kattolyhdyt. Täytyy kyllä sanoa, että kiviräystäiden ja kattolyhtyjen valmistuttua talo sai sitä ylväyttä mitä alunperin lähdettiin hakemaan!



Runko, kiviräystäät ja kattolyhty

Viikonloppuna talosta tuli jo melkein lämmin, kun 20cm styroksia laitettiin lattiaan. ;)
Samalla uritettiin niin käyttövesiputket kuin sähköputketkin eristeisiin. Verkot asennettiin alkuviikosta ja keskiviikkona saatiin ROTH:in lattialämmitysputket alakertaan. Ja eikun kuraa perään...


ROTH:in lattialämmitysputket

Välipohjaelementtien sekä nyt asennettujen yläpohjaelementtien jälkeen tilat todella heräsivät henkiin.


Työmiesten näkemys hieman erilaisista pinnakaiteista. ;)

Lapset voivat heilutella toisilleen. :)

Kattolyhty hieman eri kuvakulmasta

Maisemakuvaa katolta, korkeusero peltopintaan n. 9m

15 kommenttia:

  1. Voi hurja, miten äkkiä teille on tullut TALO!!! Ja aivan huikaisevat noi maisemat tuolta korkeuksilta! (vaikkei varmaan kovin usein tän rakentamisen jälkeen tule kiipeiltyä noin ylös asti.) :) mutta on kyllä kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tullut nopeesti, kyllä kun nuo yläpohjaelementit laitettiin, niin oli kyllä melkein tippa linssissä, kun katsoin aulasta ylöspäin. Oli se niin vaikuttavaa, ekaa kertaa näki kunnolla tilat, eikä puiden latvoja. :)

      Myönnettäköön, etten kyllä ole noin korkealle ite uskaltautunut. ;) Onneksi ihan hienot ne maisemat on yläkerran ikkunoistakin. :)

      Poista
  2. Teille tulee komea talo upeilla maisemilla! Wau!
    Ihana idea nuo lastenhuoneiden ikkunat. Äkkiä se talo alkaa vaikuttaa talolta kun on lattia alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkkitehti vinkkasi noista ikkunoista, hauska idea todella. :) Kyllä päivä päivältä tulee enemmän taloksi. Varmasti valu myös lisää sitä. :)

      Poista
  3. Uskomattoman nopeasti se talo nousee pystyyn! Ja mitkä maisemat teillä on! Me tullaan vähän perässä, ensi keskiviikkona tulee nosturi nostamaan meidän seinät ja katon. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vain nopeaa on tapahtunut, itsekin vielä ihmettelee, vaikkei toki niin nopsaa kuin teillä nousee pystyyn. :) Voin sanoa, että kyllä aivan mahtavissa fiiliksissä on saanut siellä katsella ja ihastella. :) Pian pääsette tekin! Hyvää viikonlopun viettoa! :)

      Poista
  4. Näyttää todella hyvältä! Nuo lastenhuoneen ikkunat on erityisen ihana yksityiskohta! Teillä on kyllä ollut superhyvä arkkitehti. Mä en malttaisi odottaa että teidän talo on kokonaan valmis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi tyytyväisiä oltiin kyllä arkkitehtiin, ei montaa kertaa tarvinnut pohjaa muokata. :) Arvaa maltanko minä odottaa sen valmistumista! ;D

      Poista
  5. Teillähän on tapahtunut paljon! Upealta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nopeaa on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan. Hyvä niin! Tahti sitten hidastuukin, kun työmiesten osuus loppuu. :)

      Poista
  6. Hieno talo tulossa kerta kaikkiaan! Onnea projektiin! :)

    VastaaPoista
  7. Upealta näyttää. Talon rakentaminen alkaa olla jo siinä vaiheessa, että lopputulos alkaa hahmottua :)

    VastaaPoista