Kirjoittaja

Nelihenkisen perheen äiti. Miehen kanssa ollaan 30v. ja lapsoset, neiti 4v. ja pikkumies pian 3v. Asumme Etelä-Pohojanmaalla. Suurinpana päivien täyttäjänä kotiäidille lapset, kiinnostukselle, kuten käsitöille viimeaikoina huonosti riittänyt aika.

Blogi kertoo kaksikerroksisen kivitalon rakentamisesta. Vesikattovalmiuden jälkeen on jatkettu itse ja hommaahan piisaa. Muutto uuteen, valmiiseen kotiin häämöttää toivottavasti keväällä 2013.

Tämän blogin on suurimmilta osin tarkoitus olla päiväkirja, johon voi palata muisteluin etenkin talon rakentumisen suhteen, sekä "muistilappu" kaikille ideoille ja hienoille kuville, mitä tuolta netin kätköistä löytyy.

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis talo tulossa!! Juuri selllainen mitä olemme perheeni kanssa miettineet seuraavaksi projektiksi. Saanko kysyä budjettianne tuohon taloon? Esim. mitä vesikattovalmis paketti maksoi Forte-kivitaloilta? Entä arkkitehtisuunnittelu?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! No mitään tarkkaa ja täysin oikeaa budjettia on lähes mahdoton sanoa. Tämänkaltaisesssa projektissahan vaikuttaa niin moni asia(paikka, oman työn osuus, tekniset ratkaisut , sisustus, yms). Jos jonkinnäköisen karkean ohjeen haluaa antaa, niin nelosella alkavaan lukuun kannattaa kokonaisuudessa varautua.

  Ja mitä tulee hintoihin, niin olemme sopineet ettemme niitä tule täällä yleisesti jakamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos tiedoista. ilmeisesti teette itse aika paljon töistä, kun tuohon hintaluokkaan pääsette. Tietysti pk-seudulla on kaikki vielä moninkerroin kalliimpaa. Tuntuu myös siltä, että aumakattoiset talot ovat aika harvinaisuuksia nykyään ainakin pk-seudulla, kun asemakaavoissa on melkein aina joko harja- tai pulpettikattomerkintä. Itse olen ihastunut juuri tuollaiseen kartanomaiseen ja aumakattoiseen talomalliin, mutta saas nähdä löytyykö jostain läheltä sellainen tontti, mihin tuollaisen saa rakentaa.. Rakennusvalvonta on aika tiukka välillä...

   Poista
  2. Kyllä, tarkoitus on mahdollisimman paljon tehdä itse, toki tietyt jutut jätämme suosiolla ammattilaisille. :)
   Varmasti pk-seudulla kaikki on hintavampaa ja myös tarkempaa.
   Käsittääkseni ei tääläkään aumakattoa olisi saanut kaava-alueelle tehdä, mutta meidän talo tulee haja-asutusalueelle, jossa nämä asiat eivät ole niin tarkkoja.

   Toivottavasti teitäkin onnistaa ja löydätte sopivan tontin ja saatte rakentaa unelmienne talon! Kyllä se niin mahtavalta tuntuu, vaikka vasta alkumetreillä mennään. :)

   Poista