torstai 21. kesäkuuta 2012

Pala takkaa, hieman läpivientejä ja terassinmuotti


Juhannusta se vain pukkaa päälle. Tuolla paremmalla puoliskolla on juhannussuunnitelmiemme takia kädet täynnä askareita, joten istutti meikäläisen tähän koneen ääreen, koska olen kerrankin kotona, enkä rakennuksella(todellisuudessa itse kyllä lupauduin).  

Tuo otsikko kai sen kertoo, mitä viikko on pitänyt sisällään. No Jussihan se tuli hieman harrastusta haittamaan, mutta on se vissiin joskus hyvä huilatakkin.

Maanantaina takkamuurari Sami Ojanen eli itse Takkamaestro saapui tontille ja alkoi muuraamaan tuota hormia, joka meillä on tuo Schiedel Rondo Plus 200. Hormi saavuttikin välipohjantason vikkelästi, jonka jälkeen se jätettiin odottamaan portaiden valmistumista. Seuraavat päivät Samilla meni sitten tuon takan kimpussa. Tällä hetkella sydän on lähes valmis ja kuortakin on hieman keritty muurata.

Tuosta meidän takastahan tulee kaareva kattoon asti ulottuva.  Lisäksi tilakin on portaiden takia melko kortilla.


Takkamaestron kädenjälki viikon jälkeen.
Keskiviikkona askartelimme loput läpivienneistä, siis niistä jossa käytämme timantti-/reikäporia. Osaan rei'istä on keritty jo laittaa täytettä viemäreiden ja iv-putkien muodossa. Lähinnä puhutaan noista yläkerran valun kannalta kriittisistä kohdista.


Käytännössä kaikki viemäriputket ja kaivot on nyt taloon asennettu. Toki tarkka passiin laittaminen tulee sitten, kun saamme verkot lattiaan.

Saunan ja suihkun lattiakaivot.

 Eräs meikäläisen kaveri kävi viime viikon loppuna riipaisemassa tuon terassilaatan muotin kasaan. Piti turvautua oikein sillanrakentajaan, kun tuo noin 20cm laatta nyt painaa kuitenkin jokusen tonnin.

Terassilaatan muotti
Kyllähän tuolla laarissa jo kura pysyisi, mutta kaippa sinne jotain teräksiä pitäisi vielä nakella. Se olisi sitten ohjelmassa ensi viikolla... kai.

Terassimuotti ylhäältä päin.

Hyvät Juhannukset kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti