keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ryhmäkeskus ja KNX -yksiköt saapuivat

Viime viikon loppupuolella ja tämän viikon alussa saimme tekniseentilaan tulevan ryhmäkeskuksen sekä valaistuksen, lämmityksen ja ryhmien ohjaamiseen tarvittavat ABB:n KNX -moduulit.

Ryhmäkeskuksen asensimme heti seinälle, jotta välttäisimme sen turhan hajoamisen. Lisäksi maalämpöpumpun syöttö kytkettiin/käännettiin kulkemaan tuon keskuksen kautta. Tähän asti se onkin ollut autotallin päädyssä olevan pääkeskusken perässä.

Ryhmäkeskuksessa vasemmalla vikavirtakytkimet sekä johdonsuojakatkaisijat ja oikealla KNX -moduulit. 
 
Ryhmäkeskus teknisentilan seinällä.

Valaisinryhmien ohjauspainikkeet eli perinteisemmin valokytkimet meillä tulee olemaan tuota ABB:n Busch triton -sarjaa. Ohjaukset hoidetaan kolmella erityyppisellä painikkeella. Melkein kaikissa painikkeissa on perusohjausten lisäksi myös huonetermostaatit sekä näytöt, johon voidaan ohjelmoida näkymään esim. huonelämpötila tai kellonaika.

   
Busch triton painikkeet
Painonappiohjausten lisäksi tai pikemminkin niiden rinnalla toimii ryhmäkeskukseen asennettu selainpohjainen "serveriyksikkö", joka mahdollistaa ns. valvomoympäristön rakentamisen. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että valaisimia, lämmitystä, saunaa yms voidaan ohjata kaikilla niillä laitteilla, jolla päästään internettiin.


3-osainen painike


3 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin hienolta että piti lukea teksti pariin kertaan että ymmärsi :-)

  Oikein kivannäköiset painikkeet! Tuollaisia ei varmasti tule joka kodissa vastaan :-)

  VastaaPoista
 2. Juu, piti pistää isäntä kirjottaan teksti, että tulee asiaa eikä asian vierestä. :D Nuo painikkeet on vähän erilaisia tuon KNX:n yhteydessä, nuo oli niistä valikoimista kyllä parhaimmat. :)

  VastaaPoista
 3. Hei
  Vieläköhän vastailet täällä? Kiinnostaisi tietää, että mistä olette tuon KNX ryhmäkeskuksen hankkineet? Tai kuka on valmistaja?
  Kiitos jo etukäteen

  VastaaPoista