lauantai 17. marraskuuta 2012

Vesieristys kylpyhuoneeseen

 Päivitystä pitkästä aikaa. En tiedä iskeekö ajanpuute vai rakentajanuupumus, kun ei ole saanut blogia päivitetyksi. No siitä viis ja seuraavassa hieman paloja kylpyhuoneen vesieristyksestä.

Toissa viikonloppuna saimme tuonne kylpyhuoneen seiniin vesieristyksen. Lattiaanhan ei nyt vielä työjärjestyksen takia kannata laittaakkaan ja oikeastaan kosteusmittauksen lukemat eivät edes anna siihen mahdollisuutta. Kiitos märän kesän ja syksyn ;(.

Vesieristyksen meille teki Saneeraustyö E Kiviluoto Seinäjoelta. Ensimmäiseksi seinät saivat primerin joka tuossa Weber Vetonitin tuoteperheessä on tuo Vetonit MS Kosteussulku. Itse vesieristyksen valintahan tehtiin vähän sen perusteella mitä muualla talossa on käytetty eli noita Vetonitin tuotteita.
Vetonit MS telattuna eli niin sanottu primeri.
Primerin kuivettua tovin päästiin asentamaan kulmiin sekä läpivientien kohdalle tulevat vahvikekankaat. Tämä työvaihe vesieristyksen asennuksessa tuntuu olevan se aikaa vievin.


Vahvikekankaiden asennus.
Vesieriste tuossa Weber tuoteperheessä on nimeltään Vetonit WB. Vesieristeen asennus hoitui meillä kahdessa päivässä(kaksi vetoa). Virallinen vaatimus eristepaksuudelle seinien osalta on tuossa Vetonit WB:ssä on 0,4mm. Meillä paksuudeksi tuli noin 0,5mm, jolla päästiin mukavasti vaadittuun. Lisäksi seinän läpäisykyky testaattiin mestarintoimesta myös alipainepumpulla. Tästäkin mentiin kirkkaasti läpi. Hyvä niin.

Valmista pintaa kaarevan seinän osalta.
Meillä on toki menty muissakin asioissa jonkin verran eteenpäin, mutta niistä myöhemmin lisää. Mikäli tässä bloginpitäjä nyt intaantuu;)

1 kommentti:

  1. Kylpyhuoneen vesieristys hyvällä mallilla. Mielenkiintoista seurata märkätilojen valmistumista :)

    VastaaPoista