torstai 5. heinäkuuta 2012

Takka, sekä muuta edistystä.

Kaksi päivää olin poissa ja taas eilen oli alakerrassa kauhea sotku. Mutta oli siihen hyvä syykin! Takka oli valmistunut!

Tuo takan seinämä on hieman kaareva. Seinän oli tarkoitus olla kaarevampi, mutta portaat vei toisella puolella paljon tilaa ja takkasydän piti saada kuitenkin mahtumaan. Ei sen väliä, hieno se oli!

Tähän tulee aikanaan vielä rappaus päälle. Sekä luukut ja mantteli.

Takka
Portaiden alle jäi pieni komero.
Oli siihen kulunutkin 15 pussia laastia.
Yleiskuva vielä siivouksen jälkeen.


Talon muurari oli töissä kolme päivää ja paljon tapahtui myös hänen työmaallaan. Aikaisemmin oli jo kuvaa portaista, sekä kaarevasta seinästä.

Myös takka kuvissa näkyy tuo portaiden alla oleva kaari.

Holvikaari
Ovipalkit löysivät paikoilleen.
Se alkaakin olla sisältä hommat valmiina Forten osalta.


Alla hieno kuva portaista ja tuosta kaarevasta seinästä. Pitäisi saada tänne vielä iso yleiskuva koko aulasta. Minä olen etenkin näiden viime päivien myötä aivan rakastunut tuohon avoimeen aulaan! Jos joskus olenkin epäröinyt tuota ideaa tai pelännyt tuon yläkerran tilan olevan hukkaan laitettuja neliöitä, niin en enää. Aivan ihanaa, kun yläkerta ja alakerta voidaan lukea samaksi tilaksi, eivätkä ne ole suljettuina toisiltaan. Tämä on ideana paljon mahtavampi ja moninaisempi kuin osasin ajatellakkaan. Aikanaan suunnitelmia pyörittäessämme pelättiin, ettei aulasta vain tule liian "siilomaista", korkeaa pötkylää, mutta kaukana siitä.


Myös isäntä on työskennellyt ahkerasti. Hän on heinäkuun lomalla ja onkin ehtinyt saada editystä paljon nopeampaa, kun pystyy keskittymään vain yhteen asiaan. Toki tällä viikolla tuli hienon heinänteko sään myötä muuta ohjelmaa, tälläkin hetkellä tulevassa naapurissa paalataan heiniä. Katotaan, päästäänkö me lasten kanssa tänä vuonna seuraamaan ollenkaan. Itsekin olen ollut paikan päällä viimeiset 8 vuotta, viimeiset neljä vuotta vain sivusta seuraajana.


Vielä vilautus ulkoa. Siitä lisää ensi viikolla.


5 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ja kaiken vaivan arvoista! :)

    VastaaPoista
  2. aivan tulee amerikkalaiset talot mieleen joita elokuvissa on nähnyt! te tuotte amerikkaa sinne kylänraitiille! :) Varmasti tulee olemaan ylellinen ja näyttävä, ei aiva joka poijan taloos oo nähty tuollaista aulaa! Tsemppiä urakkaan joka on jo hyvässä vauhdissa!

    VastaaPoista
  3. Oi, todella hieno tuo kaareva porrasseinä!

    VastaaPoista