sunnuntai 19. elokuuta 2012

Maasuodattamon asennus

Tämän viikon lämpimien säiden johdosta miehet siirtyivät ulkohommiin. Alkoi sakokaivon ja maasuodattamon asennus. Ei muuta kuin kaivinkone käyntiin ja hommiin!

sakokaivon paikka

Sakokaivon putki näkyy, suodattamolle maata kaivettu.

 Sitten tulikin ilmeisesti putkia ja kiveä vuorotellen sekä tsyroksit ja maat päälle.
.
Kokoomaputkisto
Imeytysputkisto
Ja valmista
Vielä kun joku keksisi mitä tuohon päälle laitetaan. Ihanne olisi jos puolukan ja mustikan varvut kasvais uudelleen, mutta ei ihan heti. Laatikkokasvimaata mietin, viitsisikö tuohon alkupäähän laittaa. Pitänee tuumata.
Talolle päin
Lapset samoissa puuhissa. Ja äiti silmä tarkkana. Onneksi kylläkin pelkäävät noita koneita ja juoksevat karkuun ja pysyvät nätisti missä on pyydettykin silloin kun koneita on käynnissä..


2 kommenttia:

  1. Moikka, onnea uudelle suodattamolle =) Minulle tuli mieleen että saakos näiden päälle istuttaakaan mitään nurmikkoa kummempaa? Ainakaan sellaisen normi imeytyskentän päälle ei saisi. Kannattaa varmaan tarkistaa asia ennen istuttelua, sillä nyt jostain aivosolujen perukoilta kaikuu varoitus että kasvien juuret saattaisivat pilata tuon suodattamon jotenkin jos tunkeutuvat sinne... Tosin näitä on niin monenlaisia, on imeytyskenttiä ja suodattamoja ja panospuhdistamoja...

    VastaaPoista
  2. Joo, ihan oikeassa olet. Mitään isompi juurista ei päälle saa laittaa. Mutta en haluaisi ihan pelkkää nurmikkoakaan sinne, kun molemmin puolin on kuitenkin metsää. (Ja sitä nurmikkoa tulee muutenkin jo ihan tarpeeksi.) :)

    VastaaPoista