maanantai 23. tammikuuta 2012

Innostusta kalustesuunnitelusta

Tässähän sai aivan uutta näkemystä ja intoa, kun kävimme tänään katsomassa Peekoon keittiösuunnitelmaa, lisäksi valmiina oli suunnitelmat jo wc:istä ja khh:sta. Keittiö näytti tosi hyvältä ja kaikkia muitakin tiloja oli kiva nähdä, auttaa vähän hahmottamaankin sitä tilaa. Varmaan tässä alkuviikosta saadaan myös tarjous näille suunnitelmille.

Keittiö suunnitelma on tulossa myös Isku-keittiöltä, Nixiltä ja Parma keittöltä. Parmalla ei kyllä oikeen ollut hyvää ovimallia, nyt kun näitä ajattelee. Peekoollakin vaihdettiin ovi siitä mitä ensin ajateltiin, se on nyt samantyylinen kuin Nixin ja Iskunkin. Tyyli on siis jo löydetty!

Tarjousta olen kysellyt ihan netin kautta myös Topilta ja Domukselta. Saas nähdä kuuluuko mitään. Pitää varmaan katsoa ja jos ei ala kuulumaan, niin ottaa uudelleen yhteyttä. Jos Puustellilta viitsisi vielä käydä kyselemäs tarjousta niin alkaa jo sitten riittämään. Mukava saada suunnitelmia ja tarjousta useammasta paikasta. Ensinnäkin saadaan vähän eri näkemyksiä siihen, miten keittiö voitaisiin toteuttaa ja onhan se hintakin yksi iso osa tätä hommaa.

Kotiuduttuamme sähköpostissa odottikin sitten lista asioita rakennuslupa hakemuksen puutteista. Onneksi ei mitää ihmeellistä, lukuun ottamatta sitä, että alakerrassa pitäisi olla suihkuvaraus. Hmmm, mihinkä ihmeeseen se tehdään ja mitä tarkoittaa varaus. Noh, sekin selvitellään huomenna ja se onko se välttämätön.

2 kommenttia:

 1. kivaa!! :) luonnokset ja suunnitelmat on jo niin ihania kun pääsee kunnolla visualisoimaan ja näkemään miltä se uuden kodin keittiö sitten oikeasti voisi näyttää. Kyllä se oma tyyli aika nopeasti löytyy. :) Mä olisin vielä ehdottanut teille tätä paikallista puusepänliikettä eli Pentek-keittiöitä. Tekevät todella hyvää, priimaa tavaraa, ja omaavat omiakin ideoita ja sanovat mikä kannattaa ja mikä ei jne. Lisäksi me otettiin sieltä kaikki kaapistot kodinhoitohuoneeseen, vessaan, makkareihin jne.

  Mies täällä ihmetteli teidän suihkuvarauksen vaadetta rakennuslupaan... jännä asia. Onko tuossa ajatus että jos tulee jotain ettei pääse yläkertaan niin sitten alhaalla siihen on mahdollisuus?? Meillä on wc-varaus alakerrassa toisen suihkun kohdassa. Käytännössä se teidän suihkuvaraus tarkoittaa sitä, että sen ei tarvitse olla toiminnassa oleva suihku nyt, vaan siihen voi jälkeenpäin tehdä sellaisen jos tarve niin vaatii. Eli putket ja viemärit on oltava varausta varten. Tsemppiä ja halauksia! kiva kun teilläkin on jo niin touhu ja tohinat päällä. <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä tämä kaikki niin tekee tätä asiaa todemmaksi ja kiva syventyä näihin jo nyt, kuin hätäisesti sitten kun rakennetaan. Mies meinasi että jos tilataan sitten vasta kun nähdään tiloja, mutta eiköhän jokaisessa paikassa saa näitä vielä viilata ja muuttaa suunnitelmia, jos tilat tuo jotain uusia ajatuksia. Juu, kiitti vinkistä, kurkkasin sivut pikaisesti. Sieltä ihan yks kiva ovimalli löytyi. :)

  Vastaava vinkkasi meille Seinäjoelta myös yhtä puusepänliikettä, mistä hän on itsekin keittiönkaapit tilannut. Pitää se vielä torstaina kysyä, kun ei kumpikaan muistanu enää nimee. Silloin kokoonnutaan vastaavan, päärakentajan ja Forten miehen kanssa saman pöydän ääreen.

  Seinäjoella on tarkkaa tämän kanssa, että pitää varautua jos joku joutuu esim. pyörätuoliin. Meillähän on alakerran wc:ssä 1,5 metrin pyörätuoliympyrä ja takaterassin ovi oli ensin 900mm ja muutettiin 1000mm. Saatiin sovituksi niin että varaukseksi riittää meidän tapauksessa se, että on mahdollisuus poistaa kodinhoitohuoneesta penkki, jonka tilalle voi asentaa suihkukaapin, johon vain vedetään käsienpesu altaalta vesi ja käytetty vesi menee putkella lattiakaivoon.

  Tsempit ja halaukset myös sulle Leena! <3 Pikkuhiljaa mekin täälä tullaan perässä...

  VastaaPoista