maanantai 9. tammikuuta 2012

Rakennuslupahakemus jätetty

Tänään jätetty rakennuslupahakemus! Jei!
Mitään ongelmia luvan saamiselle ei kuulemma pitäisi olla ja siihen ei pitäisi kulua kuin 3-4 viikkoa.

Sen kunniaksi tässä meidän tupa:

 Arkkitehtisuunnittelu: Juha Koivusalo/Wasaplan
 Huoneistoala: 203 m2 + tekn 3.5 m2


 Alakerrassa lähtökohtana suuri aula, joka on auki ylös asti. 
Khh on meillä pääosin vain meidän omaa kulkua varten. 
Takka tulee osaksi rappusten alle ja muurataan yhtenäiseksi seinäksi, johon tulee mantteli.

Alakerta

 Yläkerran lähtökohtana oli sauna, joka saatiin kuin saatiinkin sellaiseksi mitä alunperin halusimmekin.
Saunasta isot ikkunat ulos takapihalle.
Pesuhuoneen oikealla puolella pyykkihuolto.


Yläkerta Väri ei ole tässä oikea, vaan siitä tulee ehkä vähän ruskahtavan keltainen.


12 kommenttia:

 1. No, HUHHUH!!!! :D piti oikein kattoa kakski kertaa tätä kokonaisuutta! WAUUUU!!! Hieno ja silti toimiva pohjaratkaisu! Kivoja noi kaikki kulmat ja pyöristetyt reunat huoneissakin. Ajatella, nyt on ihan virallisestikin laitettu rattaat pyörimään. Ja toi rakennuslupakin tulee noin nopeasti- johtuen varmaan tästä talviajasta. Mahtavaa! tuli oikein onnellinen olo teidän puolesta, Cat! <3

  VastaaPoista
 2. ps: millä valmiusasteella teidän talo tulee??

  VastaaPoista
 3. Kiitos Leena! :) Hyvä olo täällä on itselläkin, toki parempi vielä kun se lupa on kädessä. ;) Ja kiitos kehuista. Kiva, jos ei meidän ratkaisut ihan hassuilta näytä muidenkaan silmissä.

  Me tykätään, että tuli meidän näköinen ja meidän perheelle sopiva ratkasu, toivotaan vain että kaikki myös on niinkuin on ajateltu ja kalusteiden kanssa saadaan tilat toimiviksi.

  Talo tulee Fortelta vesikattovalmiuteen, sisältäen siis asennettuna myös katon ja ikkunat, sekä valun jälkeen vielä väliseinät ja rappuset. Esim. parvekkeen ja muistaakseni myös katosten materiaalit hommataan itse ja tehdään itse.
  Tallista materiaalitoimitus, sen mies on ajatellut pystyttää itse.

  VastaaPoista
 4. VAU! Todella hieno kokonaisuus. En ole mikään kivitalojen suurin ystävä, mutta näitä kuvia katsoessa meni kyllä kylmät väreet.

  Erityisesti tykkään tuosta saunasta ja siitä, että pesuhuoneesta pääsee terassille. Jotain erilaista ja uutta. Koska tää on valmis ja pidättehän julkisen esittelyn??? :))

  VastaaPoista
 5. Tunnustan, että alunperinhän minäkään en pitänyt kivitaloista, ne tuntuivat niin kylmiltä ja kolkoilta. Mielestäni olemme kuitenkin julkisivun "koristuksilla"/yksityiskohdilla onnistuneet ilmettä pehmentämään. Talo on myös tarkoitus saada sisältä sisustettua niin että se tuntuisi kodikkaalta ja lämpimältä.

  Ajatus on ollut tehdä täysin meidän näköistä ja omanlaista. Pelättiin jo että vaadimmeko liikoja mutta ei se ollut ongelma meidän arkkitehdille.

  Valmistumis ajankohdasta ei ole mitään tietoa, ehkä jos hyvin menee niin alkuvuosi 2013. Joulua en ala havittelemaan ja oman työn osuutta on sen verran että se syö paljon aikaa.

  Luultavasti meillä on talopäivät talon valmistuttua Forten toimesta. :) Toki en näe syytä, etteikö siellä voi piipahtaa aikaisemminkin jos kiinnostaa. Ei sinne tosin ihan vahingossa pääse eksymään. ;)

  VastaaPoista
 6. WAUTSI!! Aivan mielettömän upee talo ja pohjaratkaisu tuntuu tosi kivalle :) Ihania yksilöllisiä ratkaisuita ootte saanu just noilla pyöreillä kulmilla jne.. Ei tule ihan jokaisella vastaan :) Innolla jään seuraamaan projektin etenemistä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Onnenhippuja! Tässä vaan alkaa malttamattoma odottamaan kevättä ja sitä että päästäisiin aloittamaan. Jännityksellä joutuu odottamaan kesää, että pääsisi konkreettiseti näkemään niitä tiloja. Mutta kaikki aikanaan. :)

  Tsemppiä teidän projektiin, olette jo paljon pidemmällä! :)

  VastaaPoista
 8. Upean näköinen kartano teille tulee!

  Pitääkin alkaa seuraamaan rakennusprojektianne :)

  -Juha

  VastaaPoista
 9. Heippa! Ruusulan rakentajien sivuilta löysin tänne lähinnä tuon teidän aivan ihanan pohjakuvan perusteella. Hieno ja erilainen talo on teille tulossa, onnea matkaan!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Juha ja Eeva! :) Ja tervetuloa seuraamaan Juha, ajattelin kanssa seurata teidän projektia, kun aloittelette ilmeisesti vain piirun aikaisemmin kuin me.

  VastaaPoista
 11. Jokos olet varannut Topi-Keittiöille suunnitteluaikaa? Minä sain jo osan kuvista. TJ:n piti vähän myyjää hätyytellä.. :-)

  VastaaPoista
 12. A: Kiva, että sait vihdoin jotain nähtävääkin! :) Ei ole vielä aikaa, eikä viitsisi ihan vain sen tähden Vaasaan asti lähteä.

  VastaaPoista