keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ensi viikolla vihdoin luvan hakuun

Sanotaanko vai tuntuuko vain, että hidasta on tämä touhu, kun omia pohjakuvia piirretään. Eihän tässä ole kulunut kuin kolme kuukautta vasta, kun aloitettiin. Mutta nyt saatiin melkeinpä valmiit rakennuslupapaperit nähtäväksi, jospa ensi viikon alussa saataisiin ne vihdoin matkaan!
Alustava arviohan meillä jo on sekä tontista, että talosta, jonka mukaan mitään ongelmia ei pitäisi tulla. Toivotaan näin!


Joulukuussa meidän tontin reunalle vedettiin jo sähköjohto, sekä vielä uudenvuoden aattoaamuna mies oli appiukon kanssa laittamassa vesijohtoa. Ovatpahan kytkemistä vaille valmiina odottamassa kevättä. Meillä siis miehen vanhemmat ainoina lähinaapureina, haja-asutusalueella kun ollaan. Meillä on myös todella suuri apu siitä, että miehen isällä on kaivuri, jolloin kaivuutyöt onnistuu teoriassa milloin vain. On odotettu pakkasia, että voidaan tielle laittaa suodatinkangas ja ajattaa sorat pintaan. Sen jälkeen vuorossa onkin tontin raivaaminen.

Alkoi muuten tuntua heti paljon todellisemmalta, kun vaihdettiin vuotta ja saavutiin vuodelle 2012, jolloin alkaa meidän talon rakentaminen. Ja itse asiassa tietää, että aika kuluu loppuen lopuksi tosi nopsaan, meillä kun alustavasti ollut tarkoitus päästä aloittamaan maaliskuun lopussa pohjatöillä, jotta huhtikuussa päästäisiin anturan tekoon. Katsotaan nyt mihin tarkat ajat sijoittuu, kun päästään asioissa etenemään.

3 kommenttia:

  1. Te elätte kyllä niin pitkälle samaan tahtiin kun mekin ettei oo tosikaan :-) Meilläkin lupahakemusten aika on käsillä, vielä odotellaan pääpiirustuksia.

    Luinko jostain, että tekin rakennatte Seinäjoelle vai onko se mun omaa kuvitelmaa?

    VastaaPoista
  2. Me tänään saatiin valmiit rakennuslupa paperit. Maanantaina saa tulostuttaa ne ja viedä perille. Toivottavasti tekin pääsette pien siihen hetkeen! :) Kivalta tuntuu, etenee taas asia.

    Oikein olet ymmärtänyt, tarkemmin Peräseinäjoelle tuonne lähelle Alavuden rajaa. Ihan kiva olla kohtalotoveri, vielä näin samalla suunnalla. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtista!!!! Sitä odotellessa ja sitä, kun ne tulee valmiina takaisin!!! Jihuuuuu!!! tuokin on tosi suuri juttu, että kaivuri on saatavissa koska vain... meillä kun kaivurimies on paennut maan alle useampia rakentajia tällä suunnalla ja hommat jääneet puolitiehen. Mies osaisi kyllä kaivaa itsekin kun on ammatikseen niitä hommia pienen ikänsä tehnyt vaan kun ei omista kaivuria... Kivaa tätä viikkoa!!

    VastaaPoista