torstai 8. maaliskuuta 2012

Potkupyörä

Asiasta ihan toiseen. Meidän  pikku veijari täyttää kuukauden päästä 2 -vuotta ja oltiin ajateltu ostaa hänelle potkupyörä tulevalle kesälle.  Nyt pitäisi vain päättää millainen. Sattuisiko kenelläkään olemaan käytännön kokemusta?!

Joissakin on jarru, toisissa ei. Mä en kyllä usko, että 2 -vuotias vielä osais painaa käsijarrua. Pikkumiehen pieni koko on myös ongelma, osa on liian isoja ainakin vielä. Tuo vois olla vain hauska ja isosisko vois kokeilla myös. Josko tytsy tänä kesänä sitten oppis ajamaan jo ite polkupyörällä. :)

Potkupyörä on  ensipyörä jolla lapsi harjoittelee kehon hallintaa, koordinaatiota, tasapainoa, etäisyyden arviointia sekä suurten lihasten säätelyä. Potkupyörä on ketterämpi ja nopeampi kulkupeli kuin tavallinen polkupyörä. Potkupyörän ansiosta yhä useampi lapsi ohittaa apupyörä-vaiheen lähes kokonaan, koska tasapainon säätely on jo hallinnassa.

Tässä muutama malli.

Puky taitaa olla mun suosikki 
ja siitä löytyy ainakin pieni koko joka juuri sopisi pikkumiehelle.

PIKKUSIILI.FI -  PUKY 
Kettlerin Orange Air


POTKUPYÖRÄ "CITY"


Nopsa Kick


Kettler potkupyörä Sprint Air Racing

7 kommenttia:

 1. Mun täytyy myöntää, mutten ollut ikinä kuullutkaan tällaisista!? Varmaan ovat todella kehittäviä ja auttavat tuohon tasapainon ja kehonhallintaan takuulla. Ehkä enemmän kokisin tuon olevan poikien juttu?! Mutta mikä ettei tytönkin. Varmasti olisi mieluisa lahja teidän pikkuvesselille!

  VastaaPoista
 2. Meilläki tuo mies joskus talvella puhu tästä, en sitä ennen ollu kuullukkaa. Vaikuttais kivalta, ja ku tuota tavaraa on jo kyllä täälä sisällä, ni ulko"lelu" ois kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keskimmäinen sai vuosi sitten 3-vuotislahjaksi potkupyörän ja kovasti silla viipotti menemään kesällä. Edelliskesänäkin jo sellaista kokeiltiin (poika silloin päälle 2-vuotias), mutta jalat ei kunnolla ylettyneet maahan, joten ei potkuttelusta tullut mitään. Viime kesänäkin oli siinä ja siinä, että ettei 10" pyörä ollut liian iso. Potkupyörässä pitää siis koko jalkaterä osua maahan, ei vain varpaat. Meidän poika oli viime kesänä about 94cm.

   Poista
 3. Sehän siinä pelkona onkin, että onko tuo pienikään pyörä sellainen, että poitsu pääsisi sillä ensi kesänä menemään. Pitää vielä tutkailla olisiko jossakin myynnissä noita, että voisi käydä kokeilemassa. Muistaakseni täällä messuilla jouluna sellainen nähtiin, mutta enpä enää muista minkä liikkeen edustajalla se oli.

  VastaaPoista
 4. Heips,

  Ensimmäistä kertaa täällä vierilulla -löysin tänne jonkun toisen blogin kautta :)

  Meillä ollut pienin Pukyn pyörä käytössä alle 2-vuotiaalla pojalla (poika täytti kaks syyskuun lopussa ja sitä edeltävän kesään jo kunnolla potkutteli, keväällä aloitti "kävelemällä" pyörän kanssa). Suosittelen niin kehittävä ja todellinen lasten suosikki!

  Tsemppiä rakentamiseen!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Sanna!
  Kyllä mäkin oon nyt kallistumassa tuon Pukyn ostoon. Uskon että on sopiva, ja kasvaahan tuo poitsu koko ajan. Voisi myös tuo isosisko harjoitella. :)

  VastaaPoista
 6. Taitaa olla pyörät ollut jo kovassa käytössä. Jos pienelle sopivaa pyörää etsii niin ainut vaihtoehto on Strider. Sillä pystyy menemään jopa alle 1 vuotiaat. Sitten mä olen ihmetellyt tota pukya, että oikeastiko ihmiset ostaa eri pyöriä 2 ja 3 vuotiaalle. Ton meille hankitun pyörän saa naapurin 5v. pojallekin. Kun niillä ei ole omaa eikä poika osaa ajaa pyörällä, niin se treenaa meidän pyörällä ja se on sopiva sille. Ensi jouluna meidän-Ninnu saa sukset Strideriin lahjaksi, se on jo päätetty :D

  VastaaPoista